XIV. Győri Rotary Fröccsnapok

Időpont
2018-07-13 - 2018-07-15
Helyszín
Győr, Széchenyi tér
Kezdés időpontja
2018-07-13
Zárás időpontja
2018-07-15

XIV. Győri Rotary Fröccsnapok

2018.07.13-2018.07.15.

 

Állandó programok:

• Jótékonysági fröccskínálás és zsíros kenyér a Rotary Clubok faházaiban

Faházak nyitvatartása: pénteken és szombaton 16.00-23.00 óráig, vasárnap 16.00-22.00 óráig

• Vendéglátás a Czuczor Gergely utcában

• Szódás lovaskocsi járja körbe a belvárost, frissítőt biztosít a járókelőknek pénteken 12.00-19.00 óráig és vasárnap 10.00-12.00 óra között

• Kézműves kirakodó vásár

 

Állandó szódásüveg kiállítás

Albert Zsolt, Bendecs Gyula Gábor gyűjtő és Hámori Sándor Rotary Club tag gyűjteményeiből

Helyszín: Látogatóközpont Győr, Baross G. u. 21.

A kiállítás megtekinthető:

Hétfőtől-péntekig 9.00 - 17.00
Szombaton 9.00 - 16.00
Vasárnap 9.00-14.00

 

Harley-Davidson motor kiállítás az Apátúrház előtti téren

A H.O.G.® azaz a Harley Owners Group, magyarul a Harley Tulajdonosok Klubja szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. A győri szervezet 2003-ban jött létre. Tagjai fontosnak tartják a Harley-Davidson márka és az ahhoz szervesen kötődő szabadság érzés népszerűsítését, melynek érdekében rendszeresen szerveznek különböző programokat, motoros túrákat, valamint ellátogatnak hazai és külföldi rendezvényekre, ezzel is szorosabbra fűzve Harley Owners Group-hoz tartozó chapterek közötti barátságot. Jelentős jótékonysági tevékenységük is.

 

Szombaton és vasárnap:

• Asztali társasjátékok a fröccs mellé felnőtteknek

• Ingyenes omnibuszos utazás indul 11.00-19.00 óráig minden egész órában a Győri Levéltár elől

 

2018. július 13. péntek

 

17.30-tól Friends Big Band (ráhangoló muzsika)

18.00 A Győri Rotary Fröccsnapok megnyitója

Az ünneplők virágfüzérrel övezik Jedlik Ányos szobrát a Nyúli Dalárda kíséretével

Köszöntőt mond a Rotary Club elnöke, a Rotary District tisztségviselője és  Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője

 

18.10 – Friends Big Band + Vintage Dolls

Az idén 20 éves Friends Big Band már sok ismert énekessel és hangszeres szólistával játszott együtt nagy sikerrel különböző rendezvényeken Győr városában. Nagy örömmel hívta meg a győri közönségnek a Vintage Dolls hölgyeit, hogy megmutathassuk a swing korszak egy külön szeletét, amikor egy énekegyüttest kísér a big band. A dalok nagy része az '50-es évekből valók, de a mai napig meghatározóak sok mai előadó műsorában. Az Andrew Sisters dalai mellett hallhatják majd a Postmodern Jukebox feldolgozását is.

Helyszín: Nagyszínpad         

 

19.30 –  Canarro

A Canarro magával ragadó zenéje a tradicionális gipsy jazz, másnéven a manouche swing köré épül. Különlegességük a Django Reinhardt által méltán elhíresült stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete. Zenéjük a különböző zenei tradíciók és a jazz találkozása.

Helyszín: Fröccsterasz

 

19.00 Jedlik emléke és a fröccs története

Tematikus sétára várjuk Győr belvárosában, ahol megismerkedhet Jedlik Ányos, Győr köztiszteletben álló egykori bencés tanárának emlékeivel idegenvezető segítségével. Munkássága megalapozta, hogy Győr ma a "Fröccs városa" lehet. Milyen út vezetett idáig? Erről szól ez az ingyenes séta.

Indulás: Látogatóközpont Győr

Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

 

21.00 - Intermezzo Latin Club

Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, latin fiesta!

Az Intermezzo Latin Club zenekar a latin zene nagykövete. A 2009-ben alakult együttes stílusában a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözi. A csapat megalapítását a latin zene és kultúra iránti vonzalom inspirálta. Fellépéseiken igazi temperamentumos örömzenével találkozhat a közönség. Lélek és szenvedély táplálta határok nélküli zene ez, mely feltölt energiával. Koncertjeiken lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élhetik át azt a bizonyos latinos életérzést, melyet előadásmódjuk is hűen tükröz igazi fiesta hangulatot varázsolva a színpadra és a közönség soraiba. Fellépéseik kettő az egyben élmény - koncert és buli. Hitvallásuk: ”Átadni a latin zenéből eredő életörömöt és energiát mindenkinek, aki megtisztel minket és ellátogat a koncertjeinkre.”

Helyszín: Nagyszínpad

                                                                                                                                                                                 

2018. július 14. szombat

 

16.00- Minden, ami latin - Seres Brothers

A Fivérek zenekar két frontembere Seres Krisztián és Seres Róbert hozta létre ezt a formációt

Az igazán nagy áttörést a Megasztár 5 hozta el zenekaruknak. Saját szerzeményükkel bekerültek az élő műsorba, majd több hetes megmérettetés után sikerült elhozniuk a legjobb zenekarnak járó címet.

Helyszín: Fröccsterasz 

 

17.20 -  Miskolci Illés EmlékZenekar

Az idén 13 éves Miskolci Illés EmlékZenekar a közel múltban tartotta jubileumi koncertjét, ahol Szörényi Levente volt a díszvendég.

Ahogy azt a MIEZ és az Illés együttes tagjai közösen megfogalmazták, a MIEZ küldetése és feladata, hogy az Illés együttes dalai 50 évvel a megszületésük után is tovább éljenek élő koncerteken. A Miskolci Illés EmlékZenekar maga mögött tudhatja az Illés együttes tagjainak támogatását, és a közelmúltban Szörényi Levente és Bródy János személyes ajánlását megkapta a zenekar. A M.I.E.Z. megalakulása óta szerte Magyarországon és az ország határain túl (felvidék, Erdély), számos rendezvényen lépett fel, ahol a halhatatlan Illés slágereken kívül néhány, az Illés életműben ritkaságnak számító dal csendült fel.

Helyszín: Nagyszínpad

 

18.00 A fröccs és más győri legendák

Győr egy dinamikusan fejlődő, kulturális értékekben, legendás történetekben gazdag város. A nyári időszak legvonzóbb legendája a hűsítő fröccs története.  Ismerkedjen ezen a sétán a város további színes történeteivel, legendáival, barangoljon a hangulatos belvárosban idegenvezetővel! A sétán történő részvétel ingyenes.

Indulás: Látogatóközpont Győr

Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

 

18.30- Galambos Dorina - Héjja Kata duó

A Mrs. Columbo zenekar vagány, és életigenlő csaj duója közönségét keresi kellemes esti szórakozás, és nem kevésbé akusztikus önmegvalósítás okán, mely egyszerre frissítő és bódító, pimaszul őszinte és magával ragadó. Jelige: “A galamb meg a héjja”.

Egyszálzongorás akusztikus műsorukban természetesen felcsendülnek Mrs. Columbo szerzemények, örökzöldek, és napi popslágerek improvizációval átszőtt­, bensőséges hangulatban.

Helyszín: Fröccsterasz

 

20.00- Group ’n’ Swing

Group’n’Swing zenekar Magyarország kedvenc Swing & Boogie Show zenekara, mely saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, swinges, big bandes hangulatot idéző szerzeményeivel, és a stílushoz passzoló karakteres imidzsével vívta ki a szakma és a közönség elismerését. 2010 októberében jelent meg debütáló lemezünk Swing amíg élek címmel. Az albumon található Szép lányok és rossz fiúk című dal bekerült a III. Jazzy Jazz Dalverseny döntőjébe is. A Botrány című második nagylemezük, zenei rendezőjüknek, Romhányi Áronnak köszönhetően modernebb hangszerelés, elegánsabb hangvétel jellemez, 2013-ban Fonogram díjat kapott Az év szórakoztató zenei albuma kategóriában. Retikül című dalukkal, amely később a Ridikül főcímzenéje lett, 2014‐ben bekerültek A Dalba is. Az utóbbi években rendre megtöltik a MÜPA, a MOM Kulturális Központ és a RAM...

Helyszín: Nagyszínpad

 

21.00 Séta a győri éjszakában

A nyári városnéző séták visszatérő kedvence az éjszakai séta! Győr gyönyörű barokk belvárosa csodás látványt nyújt az esti kivilágításban is, ami önmagában is andalgásra hívogat. Idegenvezető meséli el a látnivalók legérdekesebb történeteit ezen az ingyenes sétán.

Indulás: Városháza tér, Szökőkút

Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

 

21.30 -  Baranyai István és cigányzenekara

Az 5 tagú cigányzenekar a hagyományos muzsika mellett igazi zenei csemegékkel, meglepetésekkel várja a vendégeket.

Helyszín: Fröccsterasz

 

2018. július 15. vasárnap

                                                            

16.30 - JaMese

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja. 2018. március 8-án pedig megjelent második nagylemezük Bennem a világ címmel. A címadó dalt Emese Lackfi Jánossal közösen írta. Az új lemez dalai nem szakítottak a modern vers megzenésítésekkel, hiszen ismét vannak új dalok Szabó T. Annától és Egyed Emese költeménye zárja a lemezt. De az albumon a nagy részt saját szövegekre épülő szerzemények teszik ki. A JaMese, fennállása óta rangos fesztiválokra kapott meghívásokat. Nemrégiben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást.
Molnár Emese - ének
Udvarhelyi Gábor - gitár
Éder Ferenc "Lá" - basszusgitár
Badics Márk – dob

Helyszín: Fröccsterasz

 

18.00- Zongorista találkozó

A különleges alkalmi formációként is aposztrofálható Zongorista Találkozót Nagy Szabolcs és Bacsa Gyula zongoraművészek keltették életre a boogie-woogie, valamint a barellhouse és a blues műfaj nyomdokain haladva.

Néhány évvel később egészült ki a csapat Nemes Zoltán zongorista-énekes és - a mindhárom billentyűssel hosszú évek óta folyamatosan együtt dolgozó dobos - Mezőfi István személyével. A már látványában is izgalmas színpadkép különleges koncertélménnyel párosul egy lendületes élő show keretin belül.

Helyszín: Nagyszínpad

 

18.00 A fröccs és más győri legendák

Ismerkedjen meg a fröccs történetének győri vonatkozásaival, a legkedveltebb győri legendákkal és a történetekhez kapcsolódó helyszínekkel Győr belvárosában! Ingyenes városnéző séta idegenvezetővel.

Indulás: Tourinform

Idegenvezető: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

 

19.00- Oti Acousitic

Egy hang és egy basszusgitár. E két "hangszer" egyedi előadásban. Igényes, blues és pop műfajú dalok, jazz elemekkel keverve, basszus és ének improvizációkkal díszítve, stílusunkra formálva.

Helyszín: Fröccsterasz

 

20.00- Malek Andrea Soulistic

A Malek Andrea Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A "Soulistic" név a lélek zenére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Malek Andrea és Jáger Bandi közös produkciójában, amely az örömzene és a tudatosság kombinációjára, valamint a népzene, a jazz és az r&b elemeinek sajátos ötvözetére épül, népszerű és régóta elfeledett magyar népdalok és saját szerzemények hallhatók. 

Malek Andrea-ének

Jáger Bandi-zongora

Balogh Roland-gitár

Hárs Viktor-bőgő

Pecek Lakatos András-dob

Helyszín: Nagyszínpad

 

21.00- Stummer - Lendvay - Sebestyén Jazz Trió

Sebestyén Patrik - trombita

Julius Lendvay - basszusgitár

Stummer Márton - gitár

Műsorukban saját szerzemények mellett jazz sztenderdek szerepelnek, swing és latin stílusban.

Helyszín: Fröccsterasz